Informatie

Zwemmen - Fietsen - Lopen. In drie smaken

De Triathlon van Huizen kent drie starts, en drie verschillende afstanden. De Olympische afstand, de Kwart, en de Achtste. Iedere afstand kent zijn eigen charmes en specialisaties.

 

11:30 uur: De Olympische afstand

Deze wedstrijd begint met 1500 meter zwemmen. De snelste triatleten raffelen dat ruim binnen de 25 minuten af. Daarna volgt het fietsen: 40 kilometer. Na iets minder dan een uur fietsen kan de fiets al weer aan de kant en begint het lopen. Die twee ronden van 5 kilometer duren iets meer dan 30 minuten. Twee uur na de start passeert de winnaar juichend de finish.

13:00: De Kwart

De Kwart lijkt sterk op de Olympische, met een verschil: het zwemmen is 1000 meter in plaats van 1500 meter. Waar de Olympische vaak de nationale toppers trekt, is de kwart meer geschikt voor de geoefende traitleet met minder zwemervaring. Beide afstanden trekken ongeveer hetzelfde aantal starters: 200.

14:00: De Achtste, ofwel de sprint

De Achtste is logischerwijs de helft van de Kwart: 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen, en 5 kilometer lopen. Deze afstand trekt vooral beginnende triatleten en de sprintspecialisten, tezamen ongeveer 100 in getal.

 

Tijdregistratie

Voor de tijdregistratie maken wij gebruik van Championchip en MyLaps. Een Championchip is een tansponder in een waterdichte plastic behuizing. De deelnemers dragen deze met een bandje om de enkel. Tijdens de wedstrijd fietsen of lopen zij over diverse matten met receptoren. MyLaps verzorgt de registratie van die tussentijden en einduitslagen. De uitslagen van de wedstrijd staan nog dezelfde avond online.

Topsfeer, en goed verzorgde accommodaties

Niet alleen de winnaars, maar alle deelnemers zijn voor ons belangrijk. Elke deelnemer zal langs het parcours ervaren dat de Huizer bevolking de triatlon een warm hart toedraagt. Alle deelnemers worden door de speaker op een heldenontvangst getrakteerd bij het bereiken van de finish. Na de finish is er een gelegenheid gecreëerd waar de deelnemers nog even kunnen nagenieten en napraten over de geleverde prestatie. Dat alles natuurlijk met een verfrissing en een gezonde snack.

Wij zorgen ook op de diverse locaties voor een sfeervolle omlijsting. Bij de wisselzone is goed verzorgde kleed- en douchegelegenheid aanwezig. Alle deelnemers ontvangen een unieke herinnering. Fotografen maken op de wedstrijddag bij de verschillende onderdelen foto’s. Van alle deelnemers worden finishfoto’s gemaakt welke de week na de wedstrijd op onze website gepubliceerd worden en gratis gedownload kunnen worden.

Maak ook kennis met de sfeervolle Triathlon Huizen: schrijf je in!